Card image

HoF και All-Stars που δεν κέρδισαν τίτλο εξαιτίας (και) του Jordan

16 Μαΐου 2020 12:51

ΓΡΑΦΕΙ Ο L-Train

O Michael Jordan ήταν winner. Ίσως ο κορυφαίος winner όλων των εποχών στο ΝΒΑ, αφού πήγε σε έξι τελικούς και τους πήρε και τους έξι. Πλην όμως, είχε καταφέρει κι αρκετούς σημαντικούς αποκλεισμούς στις προηγούμενες φάσεις (κυρίως στους τελικούς της Ανατολής). Ως αποτέλεσμα αυτού, να κόψει τη δόξα από παίχτες οι οποίοι ήταν σίγουρα All-Star στο NBA και φυσικά αργότερα μπήκαν και στο Hall of Fame.

Kevin Johnson & Dan Majerle

Τους διαχωρίζουμε από τον MVP της σεζόν 1992-93 (γιατί αυτός αντιμετώπισε τον Jordan και στην post season της Ανατολής). Αμφότεροι All-Star, ανήκαν στην εκπληκτική ομάδα των Suns (μαζί με τον Sir Charles) που έφτασε στους τελικούς του 1993. Ήταν η μοναδική τους φορά σε τελικούς, αλλά τόσο ο εκπληκτικός πασέρ Johnson, όσο κι ο εξαιρετικός αμυντικός Majerle δεν μπόρεσαν να τα βάλουν με τον Jordan, που τους πήρε το τρόπαιο με 4-2.

O Dominique και οι Dikembe Mutombo, Mookie Blaylock, Steve Smith & Christian Laettner

Οι Hawks τη σεζόν 1996-97 είχαν φτιάξει ένα εξαιρετικό σύνολο. Είχαν έναν από τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος (Mutombo), έναν εξαιρετικό scoring point guard και δύο πολύ καλούς ρολίστες. Και οι τέσσερις έγιναν All-Star τουλάχιστον μια φορά στην καριέρα τους. Και οι τέσσερις ήταν στην ομάδα των Hawks που αποκλείστηκε στους ημιτελικούς της postseason, με 4-1 από τους Bulls.

Νωρίτερα τώρα και πίσω στη σεζόν 1992-93, ο “Air” φρόντισε να κόψει γρήγορα τη φόρα κι από έναν ακόμα All-Star παίχτη των Atlanta Hawks. Ο λόγος φυσικά για τον Dominique Wilkins, που με 29.9 πόντους είχε οδηγήσει τους Hawks στην έβδομη θέση και τα playoffs, αλλά η “σκούπα” από τους Bulls στον πρώτο γύρο τους τελείωσε άμεσα τα “όνειρα” για κάτι παραπάνω.

Shawn Kemp & Detlef Schrempf

Μπορεί ο Payton να πήγε και να πήρε τον τίτλο με τους Heat το 2006, οι δύο τους όμως, μέλη της ομάδας των Sonics που έφτασε στους τελικούς το 1996, δεν κατάφεραν ποτέ να γευτούν τη χαρά του πρωταθλήματος. Και τη μόνη φορά που έφτασαν τόσο κοντά, ήταν εκεί ο Michael Jordan για να τους αποκλείσει στο Game 6 μέσα στο Seattle με 4-2.

Penny Hardaway

Για το γεγονός ότι έμεινε άτιτλος δεν ευθύνεται μόνο ο Jordan, αλλά… κάποια στιγμή το έβαλε κι ο “Air” το χεράκι του. Μπορεί στην postseason του 1995 οι Magic να απέκλεισαν τους Bulls και να έχασαν στους τελικούς από τους Rockets, την επόμενη σεζόν όμως o Jordan ήταν αποφασισμένος για εκδίκηση. Το αποτέλεσμα; Στους τελικούς της Ανατολής, οι “ταύροι” “σκούπισαν” τους Magic.

Reggie Miller, Mark Jackson, Chris Mullin & Rik Smits

Ο Reggie Miller στο Last Dance το είχε δηλώσει. “Το 1998 είχαμε καλύτερη ομάδα από τους Bulls“. Οι Bulls όμως είχαν τον Jordan. Που στο καθοριστικό Game7 των τελικών της Ανατολής το 1998, μπορεί να μην ήταν αρκετά εύστοχος, οι 28 πόντοι, τα εννιά ριμπάουντ και οι οχτώ ασίστ όμως, ήταν αρκετά για να δώσουν την πρόκριση στους τελικούς. Και να στερήσουν την ευκαιρία από τους Pacers να διεκδικήσουν ένα δαχτυλίδι. Κάτι που έκαναν βέβαια το 2000, αλλά τότε βρήκαν απέναντί τους τον “κλώνο” του MJ, Kobe Bryant.

Tim Hardaway

Μπορεί ο συμπαίχτης του στους Miami Heat, Alonzo Mourning να κατάφερε να πάρει τον τίτλο το 2006, ο Hardaway δεν μπόρεσε, τόσο το 1996, όσο και το 1997. Κι αν την πρώτη χρονιά ήταν απλά ένας παίχτης που οδήγησε τους Heat στην post-season, το 1997 ήταν τέταρτος στην ψηφοφορία για το βραβείο του MVP. Παρόλα αυτά ο MJ είχε και πάλι άλλα σχέδια για αυτόν. Με ΜΟ 30.2 πόντους και 8.0 ριμπάουντ οδήγησε τους Bulls σε ένα εύκολο 4-1 στους τελικούς της Ανατολής.

Mark Price, Larry Nance & Brad Daugherty

Μια από τις πλέον ταλαντούχες “φουρνιές” των Cavaliers, που είχε στις τάξεις της τους τρεις All-Star. Οι οποίοι όμως, τόσο το 1988, όσο και το 1989 έπεσαν πάνω σε έναν “killer” ακόμα τότε Michael Jordan, που τους “σκότωσε” και τις δύο φορές. Ήταν πριν ακόμα μπει ο Phil Jackson κι η “τριγωνική επίθεση” στο παιχνίδι κι ο Jordan ήταν One man show στους Bulls. Μπορεί κι ο ίδιος να μην τα κατάφερε ελέω Celtics και “Bad Boys” να φτάσει στον τίτλο, παρόλα αυτά είχε φροντίσει νωρίτερα να σταματήσει τους Cavaliers με επικούς αποκλεισμούς (buzzer beater, σερί 5οάρες).

Patrick Ewing, Charles Oakley & John Starks

Αν και δεν είναι αποκλειστική ευθύνη του MJ, ο Patrick Ewing έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των περισσοτέρων ως ένας από τους τέσσερις HoF που “ατύχησε” αφού έπεσε πάνω στην MJ Era. Μέλος των Knicks από το 1985 έως και το 2000, βίωσε τον αποκλεισμό από τους Bulls, όχι μια, ούτε δύο, αλλά πέντε φορές. Από τον πρώτο γύρο και την εύκολη “σκούπα” στα playoffs του 1991, ως και τις επικές μονομαχίες στα playoffs του 1992 και 1993 (4-3 στους Ημιτελικούς της Ανατολής και 4-2 στους τελικούς της Ανατολής αντίστοιχα). Φυσικά, ο Jordan δεν ήταν ο μόνος λόγος που ο Ewing δεν πήρε τίτλο. Οι Knicks ηττήθηκαν στους τελικούς του ΝΒΑ το 1994 από τους Rockets και το 1999 από τους Spurs.

Charles Barkley

Για τον Barkley δεν ξέρω αν ήταν απλά άτυχος και στο σωστό μέρος, αλλά τη λάθος στιγμή. Οκ, σίγουρα θα χρεωθεί στον “Air” το γεγονός ότι ο Hall of Famer, Charles Barkley έμεινε δίχως πρωτάθλημα, αφού ηττήθηκε στους τελικούς του 1993 από τους Bulls. Από κει και πέρα, νωρίτερα, έγινε draft μια χρονιά μετά τον τελευταίο τίτλο των 76ers στην ομάδα (1983), οι 76ers δεν τα κατάφεραν ώσπου να φύγει από την ομάδα. Μάλιστα, ο Jordan τον απέκλεισε ακόμα δύο φορές. Το 1990 και το 1991 στα ημιτελικά της Ανατολής, αμφότερα με 4-1.

Karl Malone & John Stockton

Είμαι σίγουρος ότι αν σας ρωτήσουν να τους πείτε δύο παίχτες που δεν πήραν τίτλο εξαιτίας του Jordan, το μυαλό σας θα πάει αμέσως στους “διόσκουρους” των Jazz. Ξεκάθαρα. Κι ήταν το απόλυτο παράδειγμα. Μέλη των Jazz στην καλύτερη ομάδα της ιστορίας του franchise. πήγαν δύο φορές σε τελικούς ΝΒΑ και τις δύο έχασαν το πρωτάθλημα από τον Jordan. Νομίζω αποτυπώνουν στο 100% τον τίτλο του άρθρου.

Μπορείτε να μας κάνετε follow σε twitter και instagram, καθώς επίσης και follow up στο κανάλι μας στο google news για να μη χάνετε τίποτα από τη ροή του site.

Κορυφαίες αποδόσεις , γρήγορες πληρωμές , καθημερινές προσφορές ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Κέρδισε ένα NBA League Pass

29/05/21

Κέρδισε ένα NBA League Pass

Επειδή φέτος παρακολουθούμε τα πιο συναρπαστικά playoffs των τελευταίων ετών, με τα break να διαδέχονται…

29/05/21

NBA Fantasy League by Foxbet

10/03/21

NBA Fantasy League by Foxbet

Η μαγική σεζόν του ΝΒΑ έχει φτάσει πλέον στα μισά και η «κοινότητα» του NBAholics,…

10/03/21

NBA Stoiximan Fantasy

20/01/21

NBA Stoiximan Fantasy

Η δράση στο Stoiximan NBA Fantasy δε σταματάει και στο NBAholics έχουμε και για σήμερα…

20/01/21

NBAholics Fantasy League 2020-2021

18/12/20

NBAholics Fantasy League 2020-2021

Η σεζόν του ΝΒΑ ξεκινάει σε λίγες ημέρες και μαζί της κι η πιο... "φανταστική"…

18/12/20

Celtics: Βρήκαν ψηλό και πλέον είναι έτοιμοι

09/12/20

Celtics: Βρήκαν ψηλό και πλέον είναι έτοιμοι

Πέρυσι γράφαμε και λέγαμε ότι οι Celtics είναι πολύ δυνατοί, αλλά δεν έχουν έναν "ψηλό"…

09/12/20

Οι παίκτες που θα «αναγεννηθούν» τη φετινή σεζόν

07/12/20

Οι παίκτες που θα «αναγεννηθούν» τη φετινή σεζόν

Γράφει ο NbaddictGr Όλοι σας περιμένετε να διαβάσετε για κάποιους mainstream παίκτες. Σήμερα, όμως, θα…

07/12/20